Suikervrij dieet

Suikervrij dieet
Nooit was ik enthousiast over het volgen van diëten maar oké  ik ga er toch aan geloven. 
Altijd chocopasta op mijn brood en een kleine verslaving aan chocolade, zal ik vanaf volgende week gaan starten met  het minderen van mijn suikers. 
Het is altijd wel lekker gemakkelijk om snel zo je boterhammen te belegen met chocoladepasta of 
tijdens de nachtdienst lekker te snoepen van chocolade. Maar het nadeel is dat het meestal niet blijft bij een klein stukje.
Ook de kleine bak verslaving die ik heb werkt ook niet echt mee.
Het betekend echter niet dat ik echt helemaal geen suikers meer ga eten, maar sowieso de bewustwording van het minderen van suikers en waar suiker allemaal in zit is al een stapje dichterbij het einddoel. 

Uit onderzoek is namelijk gebleken dat sommige wetenschappers suiker zelfs zien als vergif waaraan je verslaafd kan raken. Suiker heeft verder een sterk verouderende werking. Een overdosis aan suiker richt schade aan aan de eiwitten, die zogen voor vroegtijdige rimpels. Tevens is het slecht voor je tanden en gewicht. 

Alvast  kun  je door het lezen van dit artikel een begin gaan maken met het minderen van suikers. 


Tip 1. Lees de etiketten 
Wanneer je een etiket leest let dan op de tekst glucose(= dextrose druivensuiker), fructose (vruchtensuiker),  galactose, sacharose (riet- bietsuiker) lactose (melksuiker, dit zit in alle zuiverlproducten), maltose (moutsuiker) en maltodextrine dit zijn allemaal suikers.

Tip 2. Zelf je eigen eten maken 
Wanneer je zelf je eigen eten volledig maakt dan weet je zeker dat er geen suiker in zit. Denk bijvoorbeeld aan gezonder broodbeleg zoals jam zonder toegevoegde suikers, pindakaas van de natuurvoedingswinkel, hummus of suikervrije chocoladepasta. 

Tip 3. Zorg voor alternatieven
Krijg je last van snaaibehoefte zorg dan dat je altijd iets gezonds bij de hand hebt. Eet bijvoorbeeld ongebrande noten, rozijntjes en fruit. In fruit zit echter ook suiker namelijk fructose maar dit is wel een gezonde suikervorm.  


Tip 4. Het minderen van alcohol 

Wist je zelfs dat er in alcohol suiker zat, alcohol wordt zelfs gemaakt van suiker.

Hoe minder suiker je eet, hoe minder je behoefte je er naar krijgt.

Volgende week zal er een artikel online komen met een schema om minder suiker te eten.


Afbeeldingsresultaat voor suikervrij

Reacties

Populaire posts